44 doden bij ontploffingen in Nigeria

06/07/15 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:15

44 mensen zijn om het leven gekomen bij twee ontploffingen in het Nigeriaanse Jos.

44 doden bij ontploffingen in Nigeria

Bomaanslag in Nigeria © Reuters

In het Nigeriaanse Jos zijn 44 doden gevallen bij twee ontploffingen. Dat is vernomen bij de hulpdiensten. De ontploffingen vonden plaats bij een commercieel centrum en een moskee.

'Momenteel tellen we 44 doden en 47 gewonden van de twee plaatsen van de explosies', verzekerde Mohammed Abdulsalam, van het nationale noodbeheeragentschap NEMA. Eerder maakte de politie melding van 18 doden.

De omstandigheden van de ontploffingen zijn niet verduidelijkt. De twee aanslagen zijn nog niet opgeëist. Sinds woensdag vonden wel al verschillende aanslagen plaats in het noordoosten van het land, die aan de islamistische groep Boko Haram zijn toegeschreven.

Commercieel centrum

Talrijke mensen zijn gewond geraakt. 'We proberen van ziekenhuis tot ziekenhuis te gaan om vast te stellen hoeveel mensen dood zijn', aldus de woordvoerder van de politie in de staat Plateau.

De eerste ontploffing vond plaats zondag om 21.14 uur plaatselijke tijd in een commercieel centrum nabij een bushalte en de universiteit van Jos. De tweede vond vier minuten later plaats bij een vaak bezochte moskee. De meeste slachtoffers zouden moslims zijn. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners