4 lijken gevonden bij evacuatie Norman Atlantic

29/12/14 om 12:19 - Bijgewerkt om 13:56

Bij de evacuatie van de brandende Norman Atlantic zijn vier lijken aangetroffen. Eerder werd het overlijden van een Griek vastgesteld. Ondertussen werden 407 van de 478 opvarenden in veiligheid gebracht.

4 lijken gevonden bij evacuatie Norman Atlantic

© AFP

Bij de evacuatie van de brandende ferry Norman Atlantic voor de kust van Korfoe, werden vier lijken aangetroffen. 'De Italiaanse autoriteiten hebben bevestigd dat vier lichamen, waarvan we de identiteit niet kennen, zijn opgevist', verklaarde de Griekse minister van Handelsscheepvaart Miltiadis Varvitsiotis. Het was al bekend dat een Griekse passagier overleed toen die overboord viel bij een reddingsoperatie. Zo is er sprake van vijf dodelijke slachtoffers, deelden de Italiaanse premier Matteo Renzi en Varvitsiotis mee.

Ondertussen zijn 407 passagiers in veiligheid gebracht en is enkel nog de bemanning aan boord. Op de Norman Atlantic met 478 opvarenden was zondagochtend brand uitgebroken, vermoedelijk op het dek met voertuigen.

Brandwerende deuren

Het parket van het Zuid-Italiaanse Bari opent een strafrechtelijk onderzoek naar de brand op de ferry. Het onderzoek moet de oorzaak van de brand achterhalen. Het vaartuig was onlangs geïnspecteerd en de Italiaanse reder, Carlo Visentini, verklaarde aan het agentschap Ansa zeker te zijn over de betrouwbaarheid en veiligheid van de veerboot.

Het schip kwam in 2009 uit een Italiaanse scheepswerf. Bij de inspectie was wel een probleem vastgesteld met een van de brandwerende deuren, ter hoogte van de brug binnen het schip waar de brand is uitgebroken, maar dat probleem was verholpen, verzekerde hij nog. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners