38 doden bij aanval leger en Boko Haram in Nigeria

15/07/14 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

In het noordoosten van Nigeria zijn minstens 38 doden gevallen bij een vermoedelijke aanval van de islamitische groep Boko Haram en een bombardement van het leger op vluchtende burgers die met rebellen werden verward.

38 doden bij aanval leger en Boko Haram in Nigeria

Gevecht Boko Haram © BELGAIMAGE

Bij een aanval door vermoedelijke leden van de islamitische groep Boko Haram vielen in het noordoosten van Nigeria minstens 38 doden. Ook het leger maakte slachtoffers toen het een bombardement uitvoerde op vluchtende dorpelingen die foutief voor rebellen werden gehouden. Dat deelden inwoners ter plaatse mee.

De aanval gebeurde 's nachts in Dille, in het district Askira Uba, op 200 kilometer van de regionale hoofdstad Maiduguri. Door de aanval stond het hele dorp in brand, aldus getuigen. Verschillende gewapende mannen vielen het dorp aan in terreinwagens of op motors. In het naburige bos Sambisa hadden ze hun kamp opgericht.

Volgens ooggetuige Michael Umaru Jar kwamen de mannen van Boko Haram zondagavond aan en openden ze het vuur op de dorpelingen met geweren, granaten en andere explosieven. 'We hebben 38 mensen verloren in de aanvallen van Boko Haram en bombardementen van het leger op inwoners die het dorp ontvluchtten', zei hij. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners