3 video's over presidentsverkiezingen VS: 'Trump' in Mexico, het moment waarop Bush' campagne sterft en Sanders knuffelt moslima

01/11/15 om 17:17 - Bijgewerkt om 17:17

Drie interessante video's over de Amerikaanse presidentsverkiezingen: wat hebben Mexicanen aan (een kartonnen) Donald Trump te zeggen, is de campagne van Jeb Bush dood en de knuffel van Bernie Sanders en een moslima.

3 video's over presidentsverkiezingen VS: 'Trump' in Mexico, het moment waarop Bush' campagne sterft en Sanders knuffelt moslima

Bernie Sanders, Jeb Bush en Donald Trump © Business Insider/AJ+

Het was een zware week voor Jeb Bush: hij deed het niet al te best in het derde debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten en zag zijn een grote geldschieter verdwijnen in de armen van zijn voormalige poulain Marc Rubio.

Rubio is ook de man die de campagne van Bush heeft doodgeknepen, aldus Business Insider. In deze video tonen ze op welk moment hij dat exact deed.

Here's the moment Jeb Bush's campaign died -- and Marco Rubio killed it.

Posted by INSIDER on donderdag 29 oktober 2015

Donald Trump hield zich staande in het debat. Hij heeft een indrukwekkende reeks groteske uitspraken op zijn conto staan, maar zijn uithaal naar de Mexicanen - meteen in de toespraak waarin hij zichzelf lanceerde als presidentskandidaat - zal wellicht een van de meest 'memorabele' blijven.

En dus trok AJ+, het online nieuwsplatform van Al Jazeera, naar Mexico. Met een kartonnen Trump onder de arm.

Donald Trump Goes to Mexico

"Your main proposal isn't restoring the economy, it's not taking care of the problems that people have in your country. It's racism. It's discrimination."Ahead of tonight's #GOPDebate, Mexicans give Donald Trump a piece of their mind:

Posted by AJ+ on woensdag 28 oktober 2015

Over naar de Democraten. Bernie Sanders is de man die gedoodverfde kandidaat Hillary Clinton het meest bedreigt. Vreemd, want hij noemt zichzelf socialist in een land waar dat een scheldwoord is. In deze video toont Sanders, die het imago heeft zo saai als oud brood te zijn, zich van zijn meest empathische kant. Wanneer een moslima, die een vraag stelt over islamofobie in haar land, het moeilij krijgt, geeft hij haar een knuffel.

Bernie Sanders hugged a Muslim student after she called out GOP bigotry.

Posted by INSIDER on vrijdag 30 oktober 2015

Onze partners