25 landen zoeken naar vermiste Boeing van Malaysia Airlines

16/03/14 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Er zijn nu 25 landen betrokken bij de zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De zoektocht wordt zowel te land als ter zee gevoerd.

25 landen zoeken naar vermiste Boeing van Malaysia Airlines

De Maleisische minister van Transport Hishammuddin Hussein © AFP

Dat melden de autoriteiten in Maleisië die de zoektocht coördineren.

Vlucht MH370 is sinds zaterdag 8 maart vermist. De reeds complexe zoektocht is de afgelopen dagen, in het licht van nieuwe informatie, gevoelig uitgebreid in geografisch opzicht. Het gebied waarin momenteel gezocht wordt, strekt zich uit over grote delen land en zee, van Centraal-Azië tot het zuidelijke deel van de Indische Oceaan.

'Het aantal landen dat meedoet aan de zoektocht naar vlucht MH370 is van 14 naar 25 opgetrokken en dat biedt nieuwe uitdagingen op het gebied van coördinatie en diplomatie', zei de Maleisische minister van Defensie en Transport Hishammuddin Hussein.

De onderzoekers proberen radar- en satellietgegevens te verkrijgen van elk land waar de Boeing met 239 mensen aan boord kan overgevlogen zijn, waaronder Indonesië, Thailand, Myanmar, Bangladesh, India, Bhutan, Nepal, Pakistan en China.

In een poging om het mysterie van het verdwenen vliegtuig op te helderen, hebben onderzoekers intussen ook het grondpersoneel ondervraagd en werden er zaterdag huiszoekingen uitgevoerd bij de piloot en de copiloot van het vliegtuig. (Belga/KVDA)

Onze partners