25 doden bij explosie in wolkenkrabber in Mexico-Stad

01/02/13 om 03:15 - Bijgewerkt om 03:15

Bij een explosie in een 214 meter hoge wolkenkrabber in Mexico zijn minstens 25 doden en 80 gewonden gevallen.

Minstens 25 mensen lieten het leven bij een explosie in een Mexicaanse wolkenkrabber. Volgens de hulpdiensten is er ook sprake van 101 gewonden. De hulpdiensten zoeken intussen nog steeds naar slachtoffers onder het puin. In het gebouw waren duizenden mensen aanwezig.

De ontploffing deed zich voor op de gelijkvloerse en eerste verdieping van het gebouw, zegt de regering van het Zuid-Amerikaanse land. In de wolkenkrabber van 54 etages hoog is de zetel gevestigd van de nationale oliemaatschappij van Mexico, Pemex.

Vermoedelijk ging het over een gasontploffing in de 214-meter hoge wolkenkrabber. Al is dat nieuws nog niet formeel bevestigd door de Mexicaanse regering. President Peña Nieto, die zich naar de plaats van het ongeval begaf, kondigde bijna zes uur na de explosie via Twitter aan dat hij nog niet officieel weet had van de oorzaak van de ontploffing. "Elke verklaring over de oorzaak zou speculatie zijn." Volgens de president werd er nog iemand levend vanonder het puin op de eerste verdieping gehaald. Hij loofde de hulpdiensten voor hun inspanningen.

"Het leek wel een aardbeving"
"Het zag eruit als een aardbeving", zegt een medewerkster van Pemex die op het moment van de feiten niet in het gebouw aanwezig was. "Toen ik terugkwam, was de hele benedenverdieping volledig vernietigd", zegt de medewerkster.

De ontploffing gebeurde omstreeks 16 uur. Om middernacht telde het Rode Kruis in een eerste balans al 15 doden en was er sprake van meer dan honderd gewonden. Dat aantal liep dus nog zwaar op. Het drama vond plaats op het moment dat de meeste van de 3.500 Pemex-medewerkers zich klaar maakten om naar huis te gaan.

De straten uit de omgeving van de wolkenkrabber zijn afgezet en alle andere medewerkers zijn geëvacueerd uit het gebouw. (Belga/TV/EA)

Lees meer over:

Onze partners