23 doden bij gevechten tussen PKK en Turkse veiligheidsdiensten

18/01/16 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:35

Bij een aanslag en gevechten tussen de Turkse veiligheidsdiensten en de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in het zuidoosten van Turkije zijn 23 personen om het leven gekomen.

23 doden bij gevechten tussen PKK en Turkse veiligheidsdiensten

Turkse politie zet waterkanon in tegen Koerdische betogers in Diyarbakir © Reuters

De Turkse strijdkrachten zeggen dat ze negentien PKK-rebellen in de provincies Sirnak en Diyarbakir hebben gedood. Nieuwsagentschap DHA zegt dat drie politieagenten omkwamen in Sirnak, toen hun konvooi op een bom reed. Vier andere raakten gewond. De pro-Koerdische oppositiepartij HDP zegt dan weer dat een tienjarige jongen omkwam door mortiergeschut van de veiligheidsdiensten in Cizre.

Uitgangsverbod

In de steden Cizre en Silopi en in de wijk Sur van de Koerdische metropool Diyarbakir verordenden de autoriteiten eind vorig jaar een uitgaansverbod. De veiligheidsdiensten leveren daar zware gevechten met aanhangers van de jongerenorganisatie van de PKK (YDG-H).

Een reporter van het Duitse nieuwsagentschap DPA bericht over explosies in de wijk Sur. Waaraan inwoners toevoegen dat er 's nachts zware gevechten waren.

Het uitgaansverbod in Silopi zou morgen versoepeld worden, zei de gouverneur van Sirnak volgens DHA. Het uitgaansverbod zou nog "slechts" gelden van 18 uur 's avonds tot 5 uur 's morgens. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners