21 doden bij aanval op universiteit in Pakistan

20/01/16 om 07:44 - Bijgewerkt om 10:22

Gewapende mannen hebben een universiteit aangevallen in de buurt van Peshawar, in het noordwesten van Pakistan.

21 doden bij aanval op universiteit in Pakistan

© Reuters

Bij de aanval op een universiteit in de buurt van de Pakistaanse stad Peshawar zijn nu al 21 doden gevallen. Dat heeft de regionale politiechef laten weten. De operatie van de veiligheidstroepen is afgelopen. De Pakistaanse taliban hebben de aanval intussen opgeëist. Volgens een bevelhebber van de opstandelingen waren er vier aanvallers.

Volgens ziekenhuisbronnen zijn er studenten, professoren en veiligheidswachten bij de dodelijke slachtoffers. Het Pakistaanse leger zegt dat de vier aanvallers gedood zijn.

Taliban

De aanval op de Bacha Khan-universiteit in Charsadda, een stad op een 50-tal kilometer van Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, begon rond 09.30 uur plaatselijke tijd. Op het moment van de aanval waren er ongeveer 3.000 studenten op de universiteit.

Op televisiebeelden was te zien hoe honderden studenten vluchtten. Onmiddellijk na de aanval kwamen al militaire eenheden aan de universiteit aan.

De provincie Khyber-Pakhtunkhwa is een bolwerk voor de Pakistaanse taliban. In december 2014 werden in een school in Peshawar nog 136 kinderen vermoord. Na die aanval startte het Pakistaanse leger een groot offensief tegen de extremisten. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners