'200 schoolmeisjes ontvoerd in Nigeria'

15/04/14 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

In het noorden van Nigeria hebben gewapende mannen een school aangevallen. Naar verluidt werden daarbij ongeveer 200 meisjes ontvoerd.

'200 schoolmeisjes ontvoerd in Nigeria'

Nigeriaanse vrouwen rouwen na busaanslag door Boko Haram © Reuters

Gewapende mannen hebben in het noorden van Nigeria een school aangevallen en vele schoolmeisjes ontvoerd. De daders waren met vrachtwagens voor de school in het dorp Chibok in de deelstaat Borno gereden en hadden de meisjes gedwongen mee te komen. De schoolmeisjes verbleven op het terrein. De politiecommissaris van de stad Maiduguri, Gideon Jibrin, bevestigde de ontvoeringen, maar wilde geen exact aantal noemen.

Getuigen spraken van 100 schoolmeisjes. Vele meisjes slaagden er nog in van de vrachtwagens te springen. De BBC citeerde bronnen die van 200 ontvoerde schoolmeisjes gewag maken. De aanvallers maakten blijkbaar het hele dorp met de grond gelijk.

Motief is onduidelijk

Het motief voor de daad is onduidelijk, maar waarschijnlijk is de radicale moslimsekte Boko Haram hiervoor verantwoordelijk. De organisatie pleegt geregeld aanslagen in het Afrikaanse land, dat met 174 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land is van het continent.

De terreurorganisatie wil een islamitische staat in Nigeria vestigen en de regering van het land omverwerpen. Een golf van aanvallen heeft de afgelopen jaren al aan duizenden Nigerianen het leven gekost. Naast christenen zijn ook moslims, die door Boko Haram in verband worden gebracht met 'westerse activiteiten', vaak het slachtoffer van dodelijke aanvallen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners