20 doden bij grondoffensief Israël

18/07/14 om 07:22 - Bijgewerkt om 07:22

Bij het grondoffensief van Israël op de Gazastrook zijn een vijf maanden oude baby en negentien andere Palestijnen omgekomen. Meer dan 80 procent van de slachtoffers in de Israëlische operatie Protective Edge zouden burgerdoden zijn.

20 doden bij grondoffensief Israël

© Reuters

Bij het grondoffensief van Israël op de Gazastrook zijn intussen 20 Palestijnen omgekomen. Dat brengt het totale aantal slachtoffers aan Palestijnse kant - na elf dagen van de Israëlische operatie Protective Edge - op 258. Zo melden de Palestijnse reddingsdiensten.

In de eerste nacht van het grondoffensief is ook een Israëlische soldaat omgekomen. Volgens de Israëlische radio zouden er ook twee soldaten gewond geraakt zijn. Elf dagen van Israëlische bombardementen hebben aan Palestijnse kant dan weer 1.980 gewonden gemaakt.

80 procent burgerdoden

Op verschillende plaatsen op de Gazastrook vielen doden tijdens het grondoffensief. In Rafah, in het zuiden, kwamen vier mensen om, onder wie ook een vijf maanden oude baby. Een tank doodde in het noorden twee mannen. Dat meldt de woordvoerder van de Palestijnse reddingsdiensten, Ashraf al-Qudra. Volgens een bron bij de Palestijnse organisatie voor de Mensenrechten in Gaza zijn meer dan 80 procent van de doden burgers.

Het grondoffensief van Israël, waarbij grondtroepen de Gazastrook zijn binnengevallen, volgde enkele uren na het aflopen van het vijf uur durende staakt-het-vuren tussen Israël en de radicaal-islamitische Hamas. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners