20 doden bij aanval op populair Somalisch hotel

Aanslag in Mogadishu, Somalië © Reuters

In de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft Al-Shabaab een populair hotel onder vuur genomen. Daarbij vielen 20 doden en 60 gewonden.

De belegering door de islamistische terreurgroep Al-Shabaab van een populair hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu is donderdagochtend afgelopen. Balans: 20 doden, aldus veiligheidsfunctionarissen.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn twee parlementairen en twee bewakers. Meer dan zestig mensen raakten gewond, aldus veiligheidsdiensten en ziekenhuismedewerkers.

Woensdag trof een bomauto de ingang van het Ambassadar-hotel, populair bij regeringsmensen en zakenlui, in het centrum van de Somalische hoofdstad. De ontploffing vernielde de bewaakte ingang tot het gebouw en beschadigde ook verschillende nabijgelegen winkels, aldus ooggetuigen. Gewapende Al-Shabaab-strijders bestormden dan het gebouw, aldus veiligheidsfunctionaris Mohamed Hassan.

Islamitische staat in Somalië

Somalische ordediensten omsingelden het hotel en zetten het gebied af. Tijdens de nacht waren er nog verschillende andere, kleinere explosies en vuurgevechten te horen. Donderdagochtend vroeg doodden de veiligheidsdiensten drie schutters die zich schuilhielden in het hotel, aldus het Somalische nieuwsagentschap. Daarmee kwam een einde aan de belegering, die tien uur eerder begon.

Al-Shabaab eiste de verantwoordelijkheid op kort na de eerste bomaanslag. De groep wil een islamitische staat in Somalië vestigen en heeft banden met terreurnetwerk Al-Qaeda. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content