2 doden na schietpartij tijdens referendum in Turkije

16/04/17 om 12:53 - Bijgewerkt om 13:50

Bron: Knack

Volgens verschillende buitenlandse media zouden er twee doden gevallen zijn bij een schietpartij tijdens het referendum in Turkije.

2 doden na schietpartij tijdens referendum in Turkije

© REUTERS

De schietpartij zou ontstaan zijn tussen voor- en tegenstanders van president Erdogan. De discussie ontstond buiten aan het stembureau in Yabanardi, een stad in de provincie Diyarbakir, meldt het VTM Nieuws op basis van een aantal buitenlandse bronnen. Volgens die bronnen was het de zoon van de burgemeester die het vuur opende.

Tijdens het vuurgevecht raakten twee slachtoffers zwaargewond. Zij lieten op weg naar het ziekenhuis het leven. Een derde slachtoffer ligt nog met verwondingen in het ziekenhuis.

Vandaag trekken de Turken naar de stembus om zich uit te spreken over de grondwetswijzigingen die president Recep Tayyip Erdogan voorstelt. Als hij zijn zin krijgt, maakt Turkije de omslag van een parlementair naar een presidentieel systeem. Erdogan zou meer macht krijgen, maar volgens critici én buitenlandse waarnemers is de Turkse democratie daar allerminst bij gebaat.

Onze partners