150 doden bij massamoord door Boko Haram in Nigeria

20/08/15 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:49

Minstens 150 mensen werden doodgeschoten door terreurgroep Boko Haram, of verdronken terwijl ze probeerden om de kogels te ontwijken.

150 doden bij massamoord door Boko Haram in Nigeria

Nigeriaanse soldaten. © REUTERS

Minstens 150 mensen werden gedood of verdronken in een rivier in het Noordoosten van Nigeria, terwijl ze het geweld van de Islamtische extremistische terreurgroep Boko Haram probeerden te ontvluchten. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

De massamoord vond plaats op 13 augustus, maar geraakte na getuigenissen pas vandaag bekend. De aanval zou gebeurd zijn in het afgelegen dorp Kukûwâ - Gari. Islamitische fundamentalisten vielen het dorp aan op brommers en vanuit een auto en dwongen de inwoners zo om te vluchten. Toen de terroristen het vuur openden, vielen veel mensen in de rivier en verdronken in een poging om de kogels te ontwijken.

Getuigen zeggen dat de lichamen van verschillende mensen pas kilometers verderop teruggevonden werden. Het nieuws werd nu pas bekend, omdat de terroristen de antennes voor telecommunicatie rond het dorp vernietigd hebben. (ANSA/NSK)

Lees meer over:

Onze partners