14 gewonden bij steekpartij op universiteit in Texas

09/04/13 om 23:36 - Bijgewerkt om 23:36

Op de Lone Star-universiteit nabij Houston in de VS zijn veertien mensen gewond geraakt bij een dolle steekpartij. De politie heeft de vermoedelijke dader, een student, ingerekend.

14 gewonden bij steekpartij op universiteit in Texas

© Reuters

De steekpartij vond plaats even voor de middag plaatselijke tijd. Van de veertien gewonden werden er vier per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, Volgens de plaatselijke sheriff, Adrian Garcia, verkeren twee van hen in kritieke toestand.

De vermoedelijke dader is een 21-jarige man die ingeschreven ws als student op de universiteit. Zijn motieven zijn vooralsnog onduidelijk, meldt CNN.

Mond opengesneden

Studente Michelle Alvarez vertelde aan de krant The Houston Chronicle dat ze de dader probeerde te ontwijken en pas merkte dat ze gewond was toen ze bloed over haar nek zag lopen." Hij kwam aangelopen en haalde uit naar mijn nek, toen ik uit de weg wilde gaan."

Een andere student, Cassius Roberts, zag een man wegrennen, terwijl hij achterna gezeten werd door verschillende mensen. Vervolgens zag hij een studente wiens mond opengesneden was. Eén student probeerde de dader te overmeesteren. "Ik realiseerde me dat het vreselijk was", zei hij.

De campus werd meteen afgesloten. De politie doorzoekt de gebouwen. Het wapen werd niet teruggevonden, mara aangenomen wordt dat het een mes of een ander scherp voorwerp was.

Schietpartij

Het is overigens niet de eerste keer dat de Lone Star-universiteit wordt opgeschrikt door geweld. In januari vielen er al drie gewonden bij een schietpartij op de campus.

Lees meer over:

Onze partners