120 doden bij bomaanslagen Noord-Nigeria

28/11/14 om 21:20 - Bijgewerkt om 21:43

In Nigeria zijn drie bommen ontploft binnen de moskee van de emir van Kano, een van de belangrijkste moslimgeestelijken van Nigeria. De explosies vonden plaats tijdens het wekelijkse vrijdaggebed.

120 doden bij bomaanslagen Noord-Nigeria

© Reuters

Een driedubbele aanslag in de Grote Moskee van Kano, in het noorden van Nigeria, heeft volgens de jongste gegevens van de reddingsdiensten 120 doden en 270 gewonden geëist.

In de moskee bliezen twee kamikazes zich op, waarna het gebouw bestormd werd door gewapende mannen. Een eerdere balans maakte melding van 92 doden.

Boko Haram

Gisteren vielen bij een explosie nabij een militair checkpoint in het noordoosten van Nigeria ook al minstens 35 doden, onder wie vijf soldaten. De aanslag zou het werk zijn van de islamistische rebellengroep Boko Haram.

Aanslagen zijn in het noorden van Nigeria, een bolwerk van het anti-westerse Boko Haram, de jongste tijd schering en inslag geworden. Zo vielen eerder deze week reeds meer dan veertig doden bij een dubbele zelfmoordaanslag in Maiduguri, de hoofdstad van de aanpalende deelstaat Borno. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners