11 doden na optreden Syrische troepen

© Reuters

Bij de Syrische hoofdstad Damascus zijn elf mensen gedood bij het optreden van regeringstroepen tegen de oppositie dat sinds vier opeenvolgende dagen in het hele land aan de gang is.

Volgens activisten waren gebieden in de rand van Damascus het doelwit van de veiligheidstroepen en het leger, alsook de centrale provincies Hama en Homs, die het zwaartepunt vormen van de protesten tegen de regering.

De adjunct-chef van het dissidente Syrische Vrij Leger, kolonel Malek al-Kurdi, zei dat Syrische rebellen zeven Iraniërs vasthielden, onder wie vijf militaire experts. De Iraniërs werden in de stad Homs gevangengenomen, zei al-Kurdi aan de Arabische krant Asharq Al Awsat. Volgens hem zijn vijf van de Iraniërs experts van de Iraanse Revolutionaire Garde en de twee overige burgers.

Het Iraanse staatspersbureau IRNA meldde eerder dat elf pelgrims gekidnapt werden in Syrië. De Syrische oppositie beschuldigt Iran ervan het bewind van de Syrische president Bashar al-Assad te helpen bij de onderdrukking van de manifestaties voor democratie. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content