10-jarige zelfmoordterroriste vraagt hulp (VIDEO)

10/01/14 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

In Afghanistan heeft een meisje van 10 zich aangegeven bij de politie omdat haar familie haar naar eigen zeggen verplichtte om een zelfmoordaanslag te plegen.

10-jarige zelfmoordterroriste vraagt hulp (VIDEO)

© .

In Afghanistan heeft een 10-jarige zelfmoordterroriste hulp gevraagd aan president Karzai. Het meisje, dat zichzelf Spozhmai noemt, zegt dat haar broer, een commandant bij de Taliban, haar had verplicht om een bommengordel te dragen en daarmee een zelfmoordaanslag op een politiekantoor te plegen.

Het meisje weigerde op het allerlaaste moment om de aanslag uit te voeren. Ze zit gevangen in de stad Laskargah terwijl de politie op zoek is naar haar broer. De autoriteiten zeggen dat ze het verhaal van Spozhmai geloven.

Het meisje vraagt een nieuwe verblijfplaats. 'Ik ga niet terug naar huis. God heeft me niet gemaakt om een zelfmoordterrorist te zijn.'

In een video van het persagentschap Reuters getuigt het meisje hoe haar broer en zijn vrienden haar dwongen om het zelfmoordvest aan te doen. Toen ze aarzelde om de aanslag uit te voeren, werd ze terug naar huis gebracht waar ze een pak slaag kreeg van haar vader. In het midden van de nacht liep ze van huis weg. 's Ochtends gaf ze zich aan bij de politie.

In Afghanistan worden steeds vaker steeds jongere kinderen ingezet als zelfmoordterrorist. De opdrachtgevers rekenen erop dat kleine kinderen minder streng gecontroleerd worden. Het zou wel de eerste keer zijn dat een meisje van 10 een zelfmoordaanslag pleegde. (EE)

Lees meer over:

Onze partners