Welkom in Kloosterrijk

- Bijgewerkt op

Oostenrijke en Oost-Europese kloosters ontvangen u met open armen.

Europa is bezaaid met religieus erfgoed. Kerken, kloosters en abdijen behoren tot het mooiste en waardevolste wat dit continent te bieden heeft. Overal wordt er dus stevig nagedacht hoe dat erfgoed aan de komende generaties moet worden overgedragen nu er steeds minder religieuzen zijn.

In Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Hongarije hebben ze alvast een schitterende oplossing bedacht. Klösterreich is een organisatie die 21 kloosters en abijden van verschillende religieuze orden verenigt. Meestal wonen er geen geestelijken meer, maar de gebouwen en hun schatten zijn nog steeds intact.

De vereniging biedt de mogelijkheid om de kloosters en abdijen te bezoeken. Soms kunt u er overnachten. Soms kunt u er seminaries houden of een deel afhuren voor andere doeleinden. De verenigingen zorgen ook voor culturele, academische of spirituele activiteiten. Wie lid wordt van de vereniging kan alle kloosters en abdijen voor een vriendenprijsje bezoeken. Het is eens iets anders dan een ski- of strandvakantie.

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

BOBEX

Offerte vergelijk

Op zoek naar een telefooncentrale? Ontvang 4 offertes binnen 48u en vergelijk!

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!