Warren Buffet: 'Nieuwe crisis zal de financiële wereld hard treffen'

14/03/14 om 23:19 - Bijgewerkt om 23:20

Een nieuwe financiële crisis zal de markten in de nabije toekomst ondersteboven keren. Dat zegt superinvesteerder Warren Buffet (84), die het overigens zelf niet meer denkt te zullen meemaken.

Warren Buffet: 'Nieuwe crisis zal de financiële wereld hard treffen'

Warren Buffet © REUTERS

"De Dow op 100,000 punten, dat gaan we nog meemaken. Ik niet, maar jij wel", tijdens een televisie-interview op de Amerikaanse zakenzender CNBC aan de 58-jarige presentator Joe Kernen.

Vervolgens zal ook dan de markt weer exploderen, volgens Buffet. "Mensen doen gekke dingen, zowel aan de top als aan de onderkant van de maatschappij", zei Buffet. Van een nieuwe crisis zou hij dan ook niet staan te kijken. "Markten gaan op en neer. In mijn leven heb ik mijn bedrijf Berkshire Hathaway vier keer 50 procent zien verliezen."

Nog even rustig aan

Hij zelf zal die crisis niet meer meemaken, denkt Buffett. De komende tien jaar blijven mensen het nog even rustig aan doen, voorspelt hij. "Net als mensen die net uit het ziekenhuis komen."

In doemdenkers die menen dat een nieuwe crisis het einde van de wereld zal betekenen, kan Buffet zich niet vinden. "Amerika heeft eerdere crises gehad. Dit land komt overal uiteindelijk weer uit." (Belga/TV)

Onze partners