Wanted Western Legends: DVD's Django Unchained - Unforgiven - The Wild Bunch

Onvergetelijke filmervaringen die je steeds weer opnieuw wil beleven. Deze week de losse delen verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel: Django Unchained - Unforgiven - The Wild Bunch

Wanted Western Legends: DVD's Django Unchained - Unforgiven - The Wild Bunch

© Lezersvoordeel

€ 5,95 per titel

DJANGO UNCHAINED

Quentin Tarantino, 2013, 165 minuten.

Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz

"Won meer dan dertig prijzen, waaronder Oscars, Golden Globes voor beste scenario en beste bijrolspeler (Waltz), BAFTA Awards voor beste scenario en beste bijrolspeler (Waltz), een Saturn Award voor beste scenario en een National Board of Review Award voor beste bijrolspeler (Leonardo DiCaprio). De soundtrack van Django Unchained werd genomineerd voor een Grammy Award. Volgens Tarantino was Django Unchained de gewelddadigste film die hij ooit maakte."

UNFORGIVEN

Clint Eastwood, 1992, 131 minuten.

Clint Eastwood, GeneHackman, Morgan Freeman, Richard Harris

Muziek: Lennie Niehaus

"Unforgiven zou eerst door Francis Ford Coppola verfilmd worden, maar Clint Eastwood kocht de filmrechten aan en liet ze meer dan tien jaar liggen om in de rol te groeien."

THE WILD BUNCH

Sam Peckinpah, 1969, 143 minuten.

William Holden, Ernest Borgnine

Muziek: Jerry Fielding

"The Wild Bunch was revolutionair vanwege het hypermoderne camerawerk en de razendsnelle montage: in de twee uur dat de film duurt, worden bijna 4500 cuts gemaakt, een ongekend hoog tempo voor die tijd. De film was grensverleggend in het tonen van geweld en nihillisme. Regisseur Peckinpah liet een wereld zien waarin geen enkel respect voor moraal was en waar iedereen bezeten was door hebzucht. Het geweld werd hierbij buitengewoon realistisch in beeld gebracht: voor het eerst was in een film van dichtbij te zien hoe kogels insloegen en bloed vloeide."

Download hier de voordeelbonnen

Onze partners