Waarom onze artikels niet langer allemaal gratis zijn (en waarom dat goed nieuws is)

01/09/15 om 16:05 - Bijgewerkt op 28/03/18 om 15:20

U ziet vanaf vandaag plusjes opduiken op Knack.be. Dat heeft alles te maken met goede journalistiek en extra voordelen voor onze abonnees.

Waarom onze artikels niet langer allemaal gratis zijn (en waarom dat goed nieuws is)

© .

Wat goede journalistiek is, hoeven we u niet meer uit te leggen. Dat goede journalistiek niet eenvoudig te maken is, ook niet. U weet dat het kennis, inzicht en tijd vergt om orde in de informatiechaos te scheppen. U weet dat goede duidingsstukken uit overleg en bedachtzaamheid groeien.

Een omgeving scheppen waarin dat kan, kost geld. Goede journalistiek is, met andere woorden, niet gratis.

Daarom lanceert Knack.be een +zone.

Beste abonnee, vandaag zit rond uw Knack de uitleg over hoe u zich kan registreren voor de +zone.

Daarin komen onze parels: de artikels waarin we veel tijd en liefde stoppen. De stukken waardoor u de wereld ook eens ondersteboven bekijkt. De opinies die soms tegenwringen, maar ook helderder doen zien. En dus ook de stukken die we voorbehouden aan onze abonnees.

Die stukken worden gemaakt door onze redacties, speciaal voor de abonnee. Die krijgt dan in het Knack-pakket echt alles om de wereld te blijven begrijpen: de dagelijkse nieuwsstroom op Knack.be, de snelle duiding bij het nieuws van de dag in de +zone en de wekelijkse magazines Knack, Knack Focus en Knack Weekend. Er zijn drietrapsraketten waar u slechter mee af bent.

Ook het Knack Archief en de voordelen van de Knack Club blijven uiteraard troeven voor de abonnee.

Wie nog geen abonnee is, kan uiteraard proeven van ons +aanbod - we zijn geen onmensen. Wij weten dat u even veel houdt van een verbaal steekspel als wij. Dus mag u +artikels delen met uw vrienden.

Uw minder fortuinlijke kennissen krijgen vier +artikels per maand. De eerste twee zomaar, de laatste twee in ruil voor een e-mailadres. Wie zich volledig registreert, krijgt een hele maand gratis toegang tot de digitale magazines uit het Knack-pakket, de +artikels en al het nieuws op Knack.be. Er zijn slechtere zaken te doen.

Als abonnee weet u dat uw geld goed besteed is: u krijgt er goede journalistiek voor terug. Én een engagement: voor u schakelen wij graag een versnelling hoger.

Jos Grobben - uitgever

Jörgen Oosterwaal - hoofdredacteur Knack

Simon Demeulemeester - hoofdredacteur Knack.be

Onze partners