Video | Nieuws

Vluchtelingen bestormen trein in Macedonië (Video)

Honderden migranten hebben zaterdag in Macedonië wanhopig geprobeerd om aan boord te geraken van een trein die richting Servië reed. Vaak met pak en zak wringen en duwen ze om toch maar op de trein te geraken. Sommigen klimmen zelfs door de ramen.

De meeste vluchtelingen komen uit het Midden Oosten en Afghanistan, onder hen zijn ook kinderen. Niet iedereen kon een plaats bemachtigen en moest noodgedwongen wachten op een volgende trein. Veel vluchtelingen proberen via Servië de EU binnen te komen. Deze route om Europa binnen te komen wordt steeds populairder.

Door via Turkije en Bulgarije naar Macedonië te reizen, moeten ze hun leven niet riskeren op de Middellandse Zee. Macedonië geeft migranten een transitvisum voor drie dagen, zodat legaal het land kunnen doorreizen.

Honderden migranten hebben zaterdag in Macedonië wanhopig geprobeerd om aan boord te geraken van een trein die richting Servië reed. Vaak met pak en zak wringen en duwen ze om toch maar op de trein te geraken. Sommigen klimmen zelfs door de ramen. De meeste vluchtelingen komen uit het Midden Oosten en Afghanistan, onder hen zijn ook kinderen. Niet iedereen kon een plaats bemachtigen en moest noodgedwongen wachten op een volgende trein. Veel vluchtelingen proberen via Servië de EU binnen te komen. Deze route om Europa binnen te komen wordt steeds populairder. Door via Turkije en Bulgarije naar Macedonië te reizen, moeten ze hun leven niet riskeren op de Middellandse Zee. Macedonië geeft migranten een transitvisum voor drie dagen, zodat legaal het land kunnen doorreizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content