Vliegtuigen in Rome blijven aan de grond door bosbrand

29/07/15 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:02

Alle vliegtuigen die vertrekken van de Italiaanse luchthaven Rome Fiumicino worden aan de grond gehouden door een bosbrand nabij de luchthaven. Burgemeester van Fiumicino Esterino Montino noemt de situatie 'zeer ernstig'.

Vliegtuigen in Rome blijven aan de grond door bosbrand

Vliegtuigen worden in de Italiaanse luchthaven Rome Fiumicino aan de grond gehouden. © REUTERS

Door de brand in een bos nabij de Italiaanse luchthaven Fiumicino, worden alle vluchten er opgeschort. Dat meldt vliegmaatschappij Alitalia op Twitter.

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA zijn er erg grote vlammen te zien. Op het terrein zijn de politie, de Burgerwacht en brandweerlieden momenteel actief. De brand begon in een groot gebied met struikgewas, maar de vlammen zijn intussen overgeslagen naar een dennenbos.

Burgemeester Esterino Montino noemt de situatie zeer ernstig: 'De voorkant is een paar honderd meter lang en - dit is zeer verontrustend - de vlammen zouden zich op twee tot drie verschillende plaatsen verspreid hebben. Ook het dennenbos dat al in brand staat loopt risico, want het is moeilijk om in te grijpen omdat de wind in de richting van het bos waait.' Montino heeft intussen om de tussenkomst van een Canadair (een soort blusvliegtuig, red.) gevraagd. (NSK)

Lees meer over:

Onze partners