Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

12/01/11 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Verkoop die hele VRT

Zou er bij de openbare omroep nog één enkele norm bestaan voor een fatsoenlijk woord- en taalgebruik?

Of voor een minimum aan fatsoen tout court? Je zou geloven van niet als je afstemt op wat wordt aangekondigd als kwaliteitsvolle amusementsprogramma's. En zeker niet als je het stalen geduld hebt om langer dan tien seconden te blijven kijken naar het zootje dat zichzelf stand-upcomedian noemt. Op een avond de commanditaire loftsocialist van De Morgen! Je geloofde je ogen en oren niet: slecht, mensen toch.

Wind u niet meer op over het platte dialect in vier vijfde van de eigen producties, dat houdt niemand zonder hartschade vol. En staak uw nutteloos verzet tegen de stortvloed aan obscene vuilbekkerij en scabreuze moppen, nu ja moppen, die men in de goorste achterbuurten nog niet durft uit te kramen maar die op de VRT dagelijkse kost zijn geworden.

Onbegrijpelijk dat dat allemaal zo maar kan, zonder dat nog iemand wil of kan ingrijpen. Het was onder Paul Vandenbussche of Cas Goossens onmogelijk geweest. Maar Vandenbussche en Cas hadden dan ook weinig affiniteit met modern management en marketing. En ze gingen niet voor tienduizend euro per maand op mijn en uw kosten schransen, zoals Lutin Mary.

Het is dan ook met trots en vreugde dat wij u ons devies voor 2011 presenteren, overigens hetzelfde als dat voor 2010: verkoop die hele VRT, en investeer het immense bedrag aan ontvangen én uitgespaard geld in het onderwijs. Voor het aanleren van een keurig taalgebruik bijvoorbeeld, het begin van een beschaafde samenleving.

Koen Meulenaere

Onze partners