Video | Nieuws

‘Van der Sloot heeft zichzelf neergestoken’

Het ziet ernaar uit dat de Nederlander Joran van der Sloot zichzelf heeft neergestoken in de gevangenis in Peru. ‘De verwondingen zijn volgens de dokter duidelijk niet het gevolg van een gevecht of agressie.’

Het ziet ernaar uit dat de Nederlander Joran van der Sloot zichzelf heeft neergestoken in de gevangenis in Peru. Dat is de conclusie van de gevangenisdokter, die de steekwonden van Van der Sloot heeft verzorgd. “De verwondingen zijn volgens de dokter duidelijk niet het gevolg van een gevecht of agressie”, vertelt Julio Magan van het gevangeniswezen in Peru.

Joran van der Sloot zou in de ziekenboeg liggen van de Callapalcagevangenis. Volgens zijn advocaat werd hij neergestoken door medegevangenen. Hij zou steekwonden hebben in zijn schouder en in zijn rechternier.

De Nederlander zou er als enige buitenlander in de gevangenis het mikpunt van geweld zijn. Hem doden zou een schandaal veroorzaken, wat kan leiden tot de sluiting van de gevangenis.

Joran van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord en beroving van de 21-jarige Peruviaanse studente Stephany Flores.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content