Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

02/04/12 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Vakantievrienden

Reizen, met een beetje hulp van vrienden

Vakantievrienden

© GF

Er komt geen einde aan de apps en websites die diensten aanbieden die gebruik maken van de enorme schat aan informatie die in sociale media schuilt.

CasaHop is weer zo'n prachtvoorbeeld. Het principe is uiteraard bekend: u heeft zin in een vakantie. U maakt die wens kenbaar aan uw Facebook-vrienden (en vrienden uit andere netwerken) en u krijgt een hele reeks tips. Sommige vrienden aan de andere kant van de planeet willen u wel te slapen leggen. Andere vrienden kennen mensen die een prachtig standhuisje verhuren voor een prikje. En nog iemand anders is gewoon zelf hoteleigenaar en heeft nog een kamer over.

De initiatiefnemers verdienden vroeger al hun sporen in internetland; ze werkten allemaal mee aan The Huffington Post, maar sloegen nu de handen in elkaar om dit alternatieve reisbureau uit de grond te stampen.

Het is nog een beetje zoeken en wellicht duurt het nog een tijdje voor CasaHop écht performant zal zijn; reisbureaus houden CasaHop toch maar best in de gaten. Dit zou wel eens een game changer kunnen worden.

Onze partners