Yelo en TV Overal

10/12/11 om 07:09 - Bijgewerkt om 07:09

Sinds begin dit jaar sturen Telenet en Belgacom TV hun digitale televisieaanbod naar een tweede scherm.

Yelo en TV Overal

Sinds begin dit jaar sturen Telenet en Belgacom TV hun digitale televisieaanbod naar een tweede scherm. Yelo en TV Overal, de respectieve apps van de twee aanbieders, laten u daarmee (tenminste, als u tv-abonnee bij hen bent) live en mobiel televisie kijken, zij het binnen een beperkt aanbod: beide apps geven toegang tot Eén en Ketnet/Canvas, Acht, en een reeks buitenlandse videoclip- en sportzenders. Andere kanalen, zoals VT4 en VijfTV, geloven op dit moment eerder in hun eigen tweedeschermapp.

De livefunctie kan worden gebruikt in uw eigen huis en achtertuin of op een caféterras. Als er maar draadloos internet is, en u zich in België bevindt: de contentdeals die Telenet en Belgacom TV met de zenders over het mobiele aanbod hebben afgesloten slaan alleen op België.

De structuur van de twee apps is opvallend identiek, maar de Belgacomapp laat zich vlotter bedienen met een virtueel scrollwieltje. 'Belgacom heeft op dit moment de beste toepassing van de twee', zegt Brice Le Blévennec. 'Ze is op meer platformen beschikbaar, en de interface is ook veel handiger te bedienen dan die van Yelo.'

Beide apps hebben een uitgebreide tv-gids, waarmee u ook via het internet uw digicorder kunt programmeren. Zo is het nooit te laat om een tv-programma toch nog op te nemen. Er kan zelfs on demand content worden besteld via de twee apps, waaronder concertregistraties, sportwedstrijden en films. Handig, misschien, voor een weekendje aan de zee.

Yelo

Platform: iOS

Prijs: gratis

TV Overal
Platform: iOS, Android

Prijs: gratisLees meer over:

Onze partners