Winkelvos-tweeling moet tevreden zijn met 65 miljoen dollar in hun Facebookclaim

12/04/11 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

De Winkelvos-tweeling moet tevreden zijn met de schikking van 65 miljoen dollar in de rechtzaak tegen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Een rechter heeft hun beroep afgewezen.

Winkelvos-tweeling moet tevreden zijn met 65 miljoen dollar in hun Facebookclaim

De Winkelvos-tweeling daagden Mark Zuckerberg voor de rechter in 2004. Volgens hen had Zuckerberg beloofd mee te helpen programmeren aan hun eigen sociaal netwerk.

Hij zou echter begonnen zijn aan een eigen site 'The Facebook' en dus hun idee gestolen hebben. Het dispuut tussen de tweeling en Mark Zuckerberg is een van de verhaallijnen in de bekroonde film The Social Network.

Zuckerberg is nooit schuldig bevonden aan diefstal van hun idee. Toch kwam er een schikking van 65 miljoen dollar, waarvan 20 miljoen dollar in cash en de rest in aandelen.

De tweeling, overigens leden van het Olympische roeiteam van de VS, heeft achteraf die schikking proberen aan te vechten. Ze zijn naar eigen zeggen in de luren gelegd door Mark Zuckerberg over de waardering van Facebook. Ze eisen meer aandelen van de sociale netwerksite die ondertussen 50 miljard dollar waard zou zijn. Hun nieuwe claim is nu ook in beroep afgewezen.

Onze partners