Windows Phone 7 gelanceerd

11/10/10 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:10

Microsoft lanceerde maandag de nieuwe Windows Phone 7, een nieuw besturingssysteem voor mobiele telefoons. Ook werden er negen nieuwe modellen gepresenteerd die met het systeem kunnen werken.

Windows Phone 7 gelanceerd

© Reuters

Microsoft-topman Steve Balmer kondigde maandagmiddag negen modellen van Samsung, HTC en Dell aan. In totaal zullen 60 telecomaanbieders in 30 landen de telefoons met Windows Phone 7 aanbieden.

Het systeem Windows Phone 7 is de opvolger van het besturingssysteem Windows Mobile. Met het nieuwe product wil Microsoft de concurrentie aangaan met de iPhone van Apple en Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons van Google. Gsm-operatoren voorspelden eerder dat smartphones binnenkort 70 procent marktaandeel zullen bezitten. Volgens critici heeft Microsoft dan ook veel te lang gewacht met het ontwikkelen van een rijk besturingssysteem voor hedendaagse smartphones. Als Windows Phone 7 geen succes wordt, kan Microsoft de smartphones maar beter de rug toekeren, klinkt het.

Interesse van Motorola

Maar er zijn ook andere geluiden te horen. Zo liet Motorola weten dat het bedrijf openstaat voor Windows Phone 7 als besturingssysteem voor haar telefoons. Het systeem zal zich eerst moeten bewijzen, maar als het een succes blijkt zal Motorola op korte termijn met de ontwikkeling van een Windows Phone beginnen.

De telefoons met Windows Phone 7 zullen nog voor het einde van dit jaar bij ons in de schappen liggen. De complete ervaring van het systeem - bijvoorbeeld de beschikbaarheid van applicaties - laat nog op zich wachten tot april volgend jaar.

Lees meer over:

Onze partners