Welzijnszorg werft fondsen via iTunes

12/10/10 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Welzijnszorg gaat als eerste ngo in België fondsen werven via iTunes. De organisatie hoopt hiermee een jonger publiek te bereiken.

Welzijnszorg werft fondsen via iTunes

© Welzijnszorg

Naar aanleiding van de Werelddag voor Verzet tegen Armoede, die zondag 17 oktober plaatsvindt, verzamelde de organisatie negen getuigenissen van mensen die in armoede leven. Deze verhalen kregen de naam Rijke Verhalen. Over leven en overleven mee. Ze zijn te koop in de iTunes store voor 0,99 euro per stuk. Pieter Embrechts, Vlaams acteur en zanger, is peter van de actie. Hij was ook de reporter van een van deze audioverhalen.

Met de rekenmachine naar de supermarkt

In elk verhaal getuigt een man of vrouw - de jongste 22, de oudste 58 jaar - over zijn of haar leven in armoede. Zo is er Jelle, die steevast zijn rekenmachine meeneemt naar de supermarkt. Of Gwendolina, die het middagmaal overslaat om genoeg eten over te houden voor haar dochter. De verhalen brengen een indringend portret van de armoede in België, maar getuigen ook van de kracht en het doorzettingsvermogen dat nodig is om te overleven met een minimum aan middelen.

Armoede in eigen land

Welzijnszorg bestrijdt al 40 jaar armoede en sociale uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. De ngo wil niet enkel aan geldinzameling doen, maar via haar jaarlijkse campagnes politieke en structurele veranderingen teweegbrengen. Het doel is het publiek te blijven wakker schudden voor de stijgende armoede in ons eigen land.


De verhalen zijn samen met meer informatie over de campagne terug te vinden op www.rijkeverhalen.be.

Onze partners