Wael Ghonim ruilt Google voor de Arabische Revolutie

24/04/11 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

Wael Ghonim zet een stap terug bij Google om zich full time in te zetten voor de Arabische revolutie in Egypte. Ghonim werd eerder deze week door Time uitgeroepen tot meest invloedrijke mens ter wereld.

Wael Ghonim ruilt Google voor de Arabische Revolutie

© Imageglobe

Ghonim Wael Ghonim Decided to take a long term sabbatical from @Google & start a technology focused NGO to help fight poverty & foster education in #Egypt 23 Apr Favorite Retweet Reply

Wael Ghonim maakte de ommekeer in zijn leven zelf bekend via Twitter. Hij is van plan om Google te verlaten om een NGO op poten te zetten die in Egypte de strijd moet aanbinden tegen armoede en het onderwijs moet verbeteren.

Gezicht van de revolutie

Google-manager Ghonim was in Egypte uitgegroeid tot het gezicht van de revolutie. Al in 2010 richtte hij een Facebookpagina op ter nagedachtenis van een demonstrant die onder verdachte omstandigheden om het leven kwam.

In januari riep de pagina op om te demonstreren op het Tahrirplein in Caïro. Ghonim nam verlof om deel te nemen aan de demonstraties, maar hij werd meteen gearresteerd. Terwijl zijn lot hoogst onduidelijk was, eisten Google en Amnesty International zijn vrijlating.

SpeechToen hij na meer dan een week gevangenschap op vrije voeten kwam, huilde hij voor de camera toen hem foto's werden getoond van manifestanten die om het leven kwamen in zijn afwezigheid. Zijn speech op 7 februari op het Tahriplein was een ommekeer in de revolutie en leverde hem bij Time de titel van meest invloedrijke persoon ter wereld op. (EE)

Lees meer over:

Onze partners