Videospel: probeer van Gaza naar de Westbank te geraken

22/06/10 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

De Israëlische mensenrechtenorganisatie Gisha heeft, met steun van de Europese Unie, een online videospel gelanceerd waarbij spelers moeten proberen van de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever (beide Palestijns gebied) te geraken. Iets wat hen nooit kan lukken.

Videospel: probeer van Gaza naar de Westbank te geraken

Safe Passage moet duidelijk maken dat de Palestijnen, ondanks de versoepeling van de Israëlische blokkade van de Gazastrook, nog steeds geconfronteerd worden met een beperking op de bewegingsvrijheid en de export.

De speler kan kiezen uit drie personages uit Gaza: een ijsventer die naar de door Israël bezette Westbank wil exporteren, een studente die aan de universiteit van Ramallah is toegelaten en een pater familias die probeert zich bij zijn vrouw en zoon op de Westbank te voegen.

In elk van de scenario's raakt de speler verdwaald in het Israëlisch militair-administratief labyrint, en ziet hij of zij alle deuren voor de neus dichtklappen.

Gisha heeft bij elke hindernis die het personage tegenkomt documenten toegevoegd over het hoe en waarom van de door Israël ingestelde beperkingen.

Safe Passage werd ontwikkeld met financiële steun van de Europese Unie.

Speel Safe Passage

Lees meer over:

Onze partners