Verdubbel uw volgers op Twitter in 2012

05/01/12 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Zeven tips om in 2012 dubbel zoveel volgers te hebben op Twitter.

Op de blog Buffer, waar tips en tricks over Twitter verzameld worden, staat een interessante post: zeven Twittertips om in 2012 uw volgers te verdubbelen.

Tweet meer, regelmatiger en over verschillende zaken

Een van de moeilijkste, maar toch een van de belangrijkste tips: tweet meer. Stuur zo'n 5 tot 10 tweets, met interessante inhoud, per dag de wereld in. Dat kan opgevoerd worden naar 1 per uur, als u dat volhoudt.

Het kan een hulp zijn uw tweets te programmeren. Dat kan met TweetDeck, HootSuite of MarketMeSuite. Buffer heeft ook een eigen middeltje: Buffer Tweets. Op die manier komen uw tweets naar buiten op het beste moment.

Tweet ook over verschillende zaken en deel diverse bronnen, niet enkel je eigen website, bijvoorbeeld. Hoe diverser de links, hoe meer uw volgers doorklikken en hoe meer nieuwe volgers u krijgt.

Onderschrijf wat anderen doen

Wie doordacht en openbaar zijn of haar volgers aandacht geeft, zal daar de vruchten van plukken. Retweet ('herhalen' wat een ander zegt) dus veelvuldig en weldoordacht. Dat zal u op uw beurt veel retweets opleveren.

De slimste manier om te retweeten is door de geretweete link, uitspraak, ... te voorzien van een eigen korte commentaar. Zet er ook steeds de naam van de 'auteur' bij.

Op die manier steunt u uw volgers en verdient u hun loyaliteit. Stuur dus dagelijks een retweet de wereld in, waarmee een van uw volgers 'ondersteund' is. Ze zullen u eeuwig dankbaar zijn.

Focus

Leg met uw tweets de focus op bepaalde onderwerpen. Buffer geeft de tip om 3 woorden of onderwerpen te kiezen, die het best beschrijven wat u doet op Twitter. Door die begrippen dan steeds te laten terugkomen in uw tweets, creëert u een profiel en vertrouwen bij uw volgers.

Spendeer niet meer dan een uur per dag op Twitter

Het kan vreemd klinken, maar: limiteer uw tijd op Twitter. Hoe het kort en dus krachtig: u zal geconcentreerder en meer gefocust zijn.

De tijd die u daarmee uitspaart, kan u besteden aan een interessante zaken, die u dan weer op Twitter kan delen, zoals een blogpost schrijven.

Deel elke dag iets waarop niet kan doorgeklikt worden

Deel eens een quote of een gedachte. Die worden sneller geretweet, omdat u uw volgers nergens naartoe leidt. Vinden ze uw tweet leuk, dan kunnen ze die meteen retweeten zonder eerst nog elders iets te moeten lezen, bekijken of beluisteren. Zo'n tweet retweeten voelt eenvoudiger aan.

Gebruik de volgknop van Twitter

Wie de nieuwe volgknop van Twitter gebruikt, kan makkelijk volgers verzamelen. Zet de knop op uw blog of website, en elke keer u iets nieuws deelt, worden nieuwe volgers aangetrokken.

Maak een lijst met uw 'Twittermentor'.

Door interessante twitteraars in een lijstje te stoppen, dat u steeds kan raadplegen, krijgt u in een oogopslag tips over Twitter. Zo'n lijstje helpt ook om selectief te retweeten: zo houdt u contact met uw 'Twitterautoriteiten'. (SD)

Volg Knack op Twitter

Lees meer over:

Onze partners