Twitteraars zijn het positiefst 's ochtends en tegen middernacht

29/09/11 om 20:52 - Bijgewerkt om 20:52

Onderzoekers hebben aan de hand van Twitter de evolutie van het humeur onderzocht van 2,4 miljoen gebruikers in 84 landen.

Twitteraars zijn het positiefst 's ochtends en tegen middernacht

© Epa

Door gedurende twee jaar de berichten op Twitter te volgen, stelden de wetenschappers vast dat de beroepsactiviteiten, de slaap en de lengte van de dagen een rol spelen in het enthousiasme, de vreugde, de stress, de angst en de woede van de gebruikers van Twitter. Zo ontdekten de sociologen twee hoogtepunten tijdens de dag waarbij de tweets eerder positieve boodschappen dragen: relatief vroeg op de ochtend en 's avonds tegen middernacht.

De verschillende emotionele cycli zijn al wel gekend in de wetenschap maar de onderzoekers hingen tot nu af van kleine homogene steekproeven voor hun observaties. Ze konden geen verschillende bevolkingen volgen tijdens een hele dag en over een lange periode.

Voor de komst van de sociale media waren de resultaten van die studies niet echt overtuigend, verklaarden Scott Golder en Michael Macy, respectievelijk onderzoeker en professor sociologie aan de universiteit van Cornell (New York), de auteurs van het onderzoek. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners