Twitteraars boos op Van Quickenborne

29/03/11 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

De initiatiefnemers van Twunch, een lunch voor Twitteraars, zijn boos op minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne. Ze nemen het niet dat de minister hun concept kopieert en "misbruikt" voor politiek gewin.

Sinds drie jaar organiseren enkele Belgische twitteraars het concept 'twunch'. Dat is een lunch voor iedereen met een twitteraccount. Altijd op een andere plaats in ons land. Vincent Van Quickenborne, ontslagnemend minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, organiseert tegenwoordig zijn eigen twunch: TwunchQ. En dat schiet bij de organisatoren van de klassieke twunch in het verkeerde keelgat.

Selecties

"Met een twunch willen we zo veel mogelijk twitteraars zo informeel mogelijk bij elkaar brengen", verklaart Tom Klaassen. "Van Quickenborne heeft dit concept leren kennen op de twunch for life, onze actie voor Studio Brussel. We vinden het niet erg dat hij ook een twunch wil organiseren, maar hij vormt het om tot een middag vol presentaties. Je moet zelfs door selecties geraken om mee te mogen doen aan de TwunchQ. En dat is tegen onze principes. Het staat hem vrij om zo'n middag te organiseren, maar het is niet oké dat mensen nu verward raken en denken dat dit nog iets met de gewone twunch te maken heeft."

Commotie
Op Twitter is er ondertussen heel wat commotie over de TwunchQ, die op 5 april plaats vindt. Gebruikers zijn boos over het feit dat ze 'geselecteerd' worden, maar ook omdat hun gezellige twunch nu plots een politiek concept wordt. Tom Bogman stelt voor om te knielen bij het binnenkomen op de twunch, want de aanwezigen kregen volgend bericht: "Proficiat, u bent geselecteerd voor de TwunchQ op 5/4." Jan Seurinck walgt van de manier waarop hij zich nog eens moet inschrijven voor een activiteit waarop hij al ingeschreven was. Omdat hij blijkt 'geselecteerd' te zijn. Hij heeft uit protest zijn inschrijving niet herbevestigd en zal bijgevolg ook niet aanwezig zijn op de TwunchQ.

De organisatoren van de echte Twunch twitterden dat het jammer is dat hun tof initiatief misbruikt wordt. Dat bericht wordt herhaald door vele andere gebruikers.

Much ado about nothing
Minister Van Quickenborne reageert vanop de schoolbanken van de universiteit van Harvard, waar hij een cursus volgt. "Dit is much ado about nothing. Het gaat om een misverstand. Mensen worden niet geselecteerd voor de TwunchQ. Het is juist dat het aantal deelnemers beperkt is tot 200. De eerste 200 mogen in ieder geval komen. Daarnaast staan er nog 85 mensen op een reservelijst. We vragen aan die eerste 200 of ze van plan zijn om te komen om de anderen de kans te geven in de plaats te komen van mensen die afhaken. Dit is gewoon een geval van ongelukkige communicatie."

(NC/EE)

Onze partners