Twitter krijgt facelift

15/09/10 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

De nieuwe versie, die de gebruiksvriendelijkheid moet opkrikken, wordt in de komende weken uitgerold.

Twitter krijgt facelift

© Reuters

De microblogdienst Twitter krijgt een nieuw design, dat de gebruiksvriendelijkheid moet opkrikken. De nieuwe versie wordt in de komende weken uitgerold.

Dat heeft algemeen directeur Evan Williams bekendgemaakt in San Francisco. De gebruikers zullen in eerste instantie kunnen kiezen tussen de nieuwe en de oude interface.

Gemakkelijker

Het nieuwe design maakt het voor gebruikers gemakkelijker om foto's en filmpjes van andere twitteraars te bekijken.

Zo wordt de informatie voortaan gespreid over twee 'vensters'. In het linkse paneel verschijnen de zowat 90 miljoen dagelijkse tweets (berichten van gebruikers). Wie iemands profiel of een link naar een foto aanklikt, krijgt die informatie te zien in het rechtervenster.

Voorheen kwam de gebruiker op een heel andere pagina terecht. Het nieuwe design zorgt ervoor dat niemand de openingspagina hoeft te verlaten wanneer hij of zij op iets klikt.

Het aangepaste design maakt de website ook overzichtelijker voor reclamemakers. Die bleven totnogtoe terughoudend om te investeren in de dienst omdat de discussies te chaotisch verliepen. Ook het gebruik van sneltoetsen is een nieuwigheid.

Twitter hoopt dat gebruikers langer op de website blijven en ook vaker terugkeren. Volgens Williams ontvangt de microblogdienst dagelijks 370.000 nieuwe accounts.

Het nieuwe design van Twitter:

Lees meer over:

Onze partners