Textuur op je tablet

23/01/12 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

We zijn nog maar net gewend aan het aanraakscherm of daar staat al een nieuwe innovatie te trappelen: de onverhoede kracht van textuur.

Textuur op je tablet

De wonderen zijn de tabletwereld nog niet uit. We zijn nog maar net gewend aan het aanraakscherm of daar staat al een nieuwe innovatie te trappelen: de onverhoede kracht van textuur.

Technologiebedrijf Senseg slaagde erin de sensatie van reliëf na te bootsen op de anders zo gladde Ipad. Deze elektronische krachttoer schept een totaal nieuwe dimensie voor software-en gamedevelopers.

Door ribbels, groeven en putjes tastbaar te maken, breng je de 'echte' wereld weer een stuk dichterbij. Niet enkel in game-omgevingen, maar ook in de manier waarop we met informatie omgaan. Mogelijks maak je straks ezelsoren in interessante websites, plak je je beste foto's op hardere stukjes karton, of laat je je lievelingsliedjes dansen op de door jou gekozen beat.

Senseg beweert de sensatie tot op de pixel te kunnen sturen, wat een glorieuze doorbraak voor blinden zou creëren. Braille op een touchscreen. Het hoeft toch niet altijd een luisterboek te zijn?

Tina Stroobandt / Jusbox.be

Lees meer over:

Onze partners