Steven Samyn volgt politieke vergaderingen live via Twitter

14/04/11 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Steven Samyn is politiek redacteur bij De Morgen en ook bekend van De Laatste Show. Hij geeft op Twitter een unieke inkijk in het reilen en zeilen in de Wetstraat.

Steven Samyn volgt politieke vergaderingen live via Twitter

Bekend op Twitter (deel 9) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Steven Samyn.

Naam: Steven Samyn
Twitternaam: @SamynWetstraat
Twittert sinds: 26 februari 2010
Aantal volgers: 3.256
Volgt zelf: 297
Tweet:
'GEZOCHT: privéjet en gratis hotel (liefst met zwembad) voor zomervakantie. Ben geen prins, maar heb thuis wel paar prinsessen. #durftevragen" 1 april

Waarom twittert u? Steven Samyn: "Ik ben er oorspronkelijk mee begonnen omdat het iets nieuw was. Het was de periode dat de eerste politici heel erg actief begonnen te tweeten. Maar al vrij snel bleek het gewoon een heel handige manier om up-to-date te blijven. Eigenlijk werkt Twitter beter dan de meeste persbureaus, het is een filter voor interessant nieuws. Het is tegenwoordig ook sneller dan een persbureau. Tijdens politieke vergaderingen kun je op Twitter live volgen wat er binnen aan het gebeuren is."

"Zelf Tweet ik met periodes. Toen ik pas met Twitter begonnen was, postte ik enorm veel. Maar in december 2010 is dat een beetje stil gevallen. Tot ik het voorbije maand eigenlijk een beetje herontdekte. Veel mensen hebben dat: in het begin tweeten ze veel, want dan is het nieuw, maar na een tijdje is de glans er af en valt hun Twitter een beetje stil."

"Mijn tweets zijn vooral professioneel, maar ik schrijf ook wel over persoonlijke dingen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen bijvoorbeeld. Toen werkte mijn Belgacom-aansluiting plots niet meer. Via Twitter heb ik dan hulp gezocht en verschillende tips gekregen van volgers."

Wie volgt u en waarom? Steven Samyn: "Goh, the usual suspects hé. Politiekers, journalisten, kranten, nieuwsorganisaties, noem maar op. Verder volg ik ook wel wat mensen die ik enkel en alleen via Twitter ken. Ze reageren dan eens op iets wat ik zeg, of nemen deel aan een discussie."

" Soms zeggen mensen die je totaal niet kent heel erg interessante of leuke dingen, zoals @ksavje of @FlorisVC. Die laatste heb ik ondertussen ook ontmoet op een etentje met een aantal andere twitteraars zoals @kattebel, @mdevrieze en @hansderidder. Af en toe gaan we ook iets eten met enkele journalisten die elkaar vooral via Twitter kennen."

Krijgt u veel respons op Twitter?
Steven Samyn: "Redelijk veel ja. Je ziet dat je vooral respons krijgt als je vragen stelt, maar ook als je opmerkingen geeft bij wat er in de krant staat bijvoorbeeld. Als je er maar iets van jezelf insteekt, dat werkt altijd." (NC) Volg Steven Samyn op Twitter

Volg Knack op Twitter

Onze partners