Samsung onthult iPad-concurrent Galaxy Tab

02/09/10 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern brengt een te duchten concurrent voor de iPad van Apple op de markt.

Samsung onthult iPad-concurrent Galaxy Tab

Samsung brengt een te duchten concurrent voor de iPad van Apple op de markt. Op de electronicabeurs IFA in Berlijn heeft het Zuid-Koreaanse concern de langverwachte Galaxy Tab gepresenteerd.

De Galaxy Tab heeft een 7 inch-scherm met aanraakfunctie, is uitgerust met een 1GHz Cortex A9-processor en gebruikt het besturingsysteem Android van Google. Het toestel biedt een geheugen van 16 of 32 GB, uitbreidbaar met nog eens 32 GB.

De tabletcomputer ondersteunt onder andere surfen op het internet, e-mailen, films kijken, muziek beluisteren, games spelen, boeken lezen en - in tegenstelling tot de iPad - bellen.

Met een gewicht van 380 gram is de Galaxy Tab is overigens beduidend kleiner en lichter dan de iPad.

De Galaxy Tab zou vanaf midden september verkrijgbaar zijn in Europa. De prijs van het toestel is nog niet bekend. In de gespecialiseerde Franse pers circuleert het bedrag van 690 euro, terwijl in de Duitse pers de prijs van 799 euro opdook.

Over de tablet van Samsung deden al geruime tijd geruchten de ronde op internet. De Galaxy Tab wordt beschouwd als de eerste echte concurrent voor de iPad van Apple.

Lees meer over:

Onze partners