'Samsung niet zo cool als Apple' (Britse rechter)

09/07/12 om 21:14 - Bijgewerkt om 21:14

De Samsungtablet is niet zo "cool" als de iPad van concurrent Apple. Dat zei een rechter van het Britse hooggerechtshof.

'Samsung niet zo cool als Apple' (Britse rechter)

Een Britse rechter heeft geoordeeld dat de Galaxy-tablet van Samsung gewoon verkocht mag worden in het Verenigd Koninkrijk, waarmee Samsung weer eens een slag wint in de langslepende, wereldwijde patentstrijd met Apple.

Volgens de rechter schendt Samsung het ontwerp van Apple niet en kunnen consumenten de twee tablets prima uit elkaar houden. De Galaxy-tablet heeft niet de "ingetogen en extreme eenvoud" van het design van Apple, zei de rechter. Volgens hem behoren de twee wel tot dezelfde familie van tablets, maar is de Galaxy veel dunner dan de iPad en heeft de tablet "ongebruikelijke details op de achterkant". Apple heeft 3 weken om in beroep te gaan.

Oorlog

In zaken die de twee wereldwijd tegen elkaar aanspannen, wordt steeds verschillend geoordeeld over inbreuk op patenten op hun smartphones en tablets. Zo oordeelde een rechter in Duitsland in het voordeel van Apple. In Nederland won juist Samsung weer een patentzaak. In de VS gebood een rechter de twee partijen met elkaar te overleggen. Daar kwam niets uit.

Apple heeft ongeveer 65 procent van de tabletmarkt in handen. Samsung kan rekenen op ongeveer 6 procent van de wereldwijde verkoop van tablets. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners