Sam De Bruyn leerde Twitter kennen op Pukkelpop

Eerst was hij anti Twitter. Nu is hij een fervent Twitteraar. Studio Brusselpresentator Sam De Bruyn tweet zowel over zijn werk als over zijn privéleven.

Bekend op Twitter (deel 14) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Sam De Bruyn.

Naam: Sam De Bruyn
Twitternaam: @SaM_o_Dj
Twittert sinds: 11 augustus 2009 met 3.573 tweets
Aantal volgers: 6.456
Volgt zelf: 455
Tweet: Haha! iPhone wil “verdommme” verbeteren in “verdikkie” 😀 schattig .. #autocorrect #fail


Waarom Twittert u? Sam De Bruyn: “Ik was oorspronkelijk anti-Twitter. Vóór 2008 was ik ook tegen Facebook. Toch ben ik van beide sociale netwerksites lid geworden. Tijdens Pukkelpop 2008 was Facebook heel populair. Veel informatie over optredens en wat er gaande was op de festivalweide, was te vinden op de site, nieuws dat heet van de naald kwam.. Ik was dus voor mijn werk bijna verplicht om een Facebookpagina aan te maken.”

“Op Pukkelpop 2009 deed zich hetzelfde voor, maar dan met Twitter. Als er dit jaar weer een nieuwe sociale netwerksite geboren wordt, zal ik tijdens Pukkelpop weer een account aanmaken (lacht). Ook Studio Brussel raadt programmamakers aan om Twitter te gebruiken. Mijn account zat er dus in ieder geval aan te komen.”

“Ik haal heel wat informatie voor mijn radioprogramma van Twitter. Ik doe er ideeën op over interessante onderwerpen en het is ook een methode om direct in contact te staan met artiesten. Het nieuws komt onmiddellijk van de bron, dus ik hoef niet te wachten tot andere media iets brengen om mijn programma uit te werken. Het is een schitterende manier om continu op de hoogte te zijn van wat er leeft in de muziekwereld”

“Ik tweet zowel voor mijn werk als voor mijn privéleven, maar ik ben heel selectief in wat ik post. Dat weten de volgers natuurlijk niet, zij denken misschien dat ik alles tweet wat in mij opkomt. Neen, niet iedereen hoeft alles te weten van mij, maar veel dingen komen ze via Twitter wel te weten.”

Wie volgt u zelf?
Sam De Bruyn: “Ik volg interessante en grappige mensen. Aan mensen die alleen maar zeuren en kritiek uiten op alles wat ze meemaken of wat in de wereld gebeurt, heb ik geen boodschap. Die volg ik dan ook niet. Ik zal ook niet twijfelen om mensen die mij mateloos irriteren, te ontvolgen. Twitter is een ontspanning voor mij, een manier om met humor bezig te zijn, dus mensen die bijvoorbeeld zeuren over elk tv-programma dat ze zien, zijn voor mij echt overbodig.”

“@badhairboy is waarschijnlijk de meest interessante mens die ik volg. Hij is ook degene die mij ooit overtuigd heeft om te tweeten en te facebooken. De eerste reply die ik ooit kreeg op Twitter was ook van hem: @badhairboy verwelkomt #grotemeneer @SaM_o_Dj die nooooooit twitter ging gebruiken.”

Krijgt u veel respons op Twitter?
Sam De Bruyn: “Ik krijg de meeste respons op persoonlijke tweets, van fans of mensen die mij kennen. Licht controversiële posts krijgen natuurlijk erg veel aandacht. Onderwerpen waar uitgesproken voorstanders en tegenstanders van bestaan, zijn erg populair op Twitter. Neen, ik lok zo’n reacties niet uit, maar ik vind ze wel boeiend om lezen. De tweets over minister Turtelboom tijdens mijn reis in New York, lokten vrij veel reactie uit. Ik tweette dat ik op het vliegtuig zat met Annemie Turtelboom en dat ik het wel zag zitten om met haar een pint te gaan drinken. Ivan De Vadder retweete de bewuste tweet en zo kwam het uiteindelijk tot bij de minister zelf. Zij contacteerde mij nog diezelfde week met als gevolg dat we samen hebben genoten van een etentje en wafels in New York.” (SM) Volg Sam De Bruyn op Twitter Volg Knack op Twitter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content