Roos Van Acker zet haar gestolen fiets op Twitter

12/04/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Roos Van Acker is sinds een paar maanden weer heel actief op Twitter. Als ze geen vrolijke dingen te melden heeft, twittert ze over haar gestolen fiets.

Roos Van Acker zet haar gestolen fiets op Twitter

Bekend op Twitter (deel 8) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Roos Van Acker. Morgen Steven Samyn.

Naam: Roos Van Acker
Twitternaam: @RoosVanAcker
Twittert sinds: 13 mei 2009 en heeft 270 tweets
Aantal volgers: 7.070
Volgt zelf: 78
Tweet: heeft haar nieuwe voorraad extra zacht toiletpapier aan de kassa laten staan en pas gemerkt bij het bestijgen van mijn troon ;-)

Waarom Twittert u? Roos Van Acker: "Steven Lemmens van 'De Ochtend' bracht mij op het idee. Hij was al heel lang bezig met sociale media. Toen hij bleef aandringen heb ik een account gemaakt. Steven legde mij de details uit zodat ik snel op weg was. Hier en daar had ik wat problemen, maar het verliep allemaal vrij vlot. Zó moeilijk is dat nu ook weer niet, hé. En als je elke dag iets post, leer je supersnel bij."

Wie volgt u zelf?
Roos Van Acker: "Ik volg veel mensen, zowel voor mijn privéleven als voor mijn job. Onlangs heb ik een beetje misbruik gemaakt van Twitter. Mijn fiets was gestolen in Mechelen en dat had ik op mijn Twitter gezet. Er kwamen ontzettend veel reacties van mensen. Informatie over wat ik moest doen en waar ik het moest melden. Ik was iedereen zeer dankbaar."

" Ik schrijf vrij veel op Twitter. Ik ben een tijdje 'out' geweest, maar sinds een paar maanden ben ik terug heel actief bezig. De aanleiding was een filmpje van 'Teddiedrum' op YouTube, dat ik wilde delen met de wereld. Ik post graag vrolijke dingen, soms persoonlijk, maar zeker niet altijd. Het heeft geen zin om negatieve dingen te posten, de wereld moet niet weten dat ik slecht gezind ben. Daar heeft niemand een boodschap aan. Ik gedraag me soms ook als een voyeur opTwitter. Ik weet graag waar de mensen mee bezig zijn, en Twitter is een schitterend middel om dat te weten te komen."

"Mijn favoriete persoon om te volgen is toch wel Clo Willaerts. Ze is de 'leading person' in de sociale media en ik krijg heel wat informatie van haar. Ze deelt heel interessante dingen op Twitter. Toen ik bij de Ochtend werkte, had ik haar eens gebeld tijdens de opnames, ze is echt een 'straffe madam'. Iedereen zou haar moeten volgen, ze is een voortrekker in de Twitterwereld. Ook Selah Sue vind ik een straffe madam. Ik geniet ervan om haar te volgen op Twitter. Alles wat met muziek, media, collega's en nieuwtjes te maken heeft, wil ik zeker volgen. En eigenlijk ontvolg ik niemand, ik vind mijn Twitter niet overvol. Misschien zal ik dat ooit wel eens doen, maar dat moment is nog niet aangebroken."

Hoeveel respons krijgt u op Twitter?

Roos Van Acker: "Ik krijg soms respons op wat ik tweet, maar eigenlijk post ik niets bijzonder interessant, waardoor mensen niet echt geboeid zijn door wat op mijn Twitter staat. De tweet waar ik de meeste impact mee scoorde was ongetwijfeld die over mijn gestolen fiets. Ik had nooit gedacht dat zoveel mensen daar zouden op reageren." (SM) Volg Roos Van Acker op Twitter

Volg Knack op Twitter

Onze partners