Rellen in Peking voor nieuwe iPhone, Apple sluit winkel

13/01/12 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

Technologiegigant Apple heeft de verkoop van de nieuwe iPhone in China opgeschort om "veiligheidsredenen".

Rellen in Peking voor nieuwe iPhone, Apple sluit winkel

© Reuters

Het bedrijf zag zich ook genoodzaakt zijn hoofdwinkel in Peking te sluiten nadat honderden mensen zich naar aanleiding van de lancering voor de winkel verdrongen.

"De vraag naar de iPhone 4S was fenomenaal en de voorraad in onze winkels in China is uitgeput", aldus de Amerikaanse fabrikant in een communiqué. Volgens het bedrijf blijft de iPhone wel beschikbaar online.

"Wij hebben helaas onze winkel in Sanlitun (in Peking) niet kunnen openen door de massa volk die er stond en om de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers te garanderen is de iPhone momenteel niet beschikbaar in onze winkels in Peking en Shanghai", aldus Apple.

De mobiele telefoon van Apple is zo populair dat honderden Chinezen urenlang in de kou voor de winkel in Sanlitun stonden te wachten om toch maar een iPhone te kunnen kopen. Toen de winkel uiteindelijk dicht bleef, reageerde de massa wachtenden furieus. Er werd gegooid met eieren en de politie kwam ter plaatse. Enkele gefrustreerde klanten vielen ook een bewakingsagent aan die buiten de winkel stond. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners