Proefproject maakt verhuis aangeven via internet mogelijk

23/12/10 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Het proefproject loopt in Alken, Sint-Pieters-Woluwe en Affligem en maakt het mogelijk een adreswijziging online door te geven.

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) heeft in enkele gemeenten een proefproject opgestart waarbij het mogelijk is een adreswijziging bij verhuis via het internet door te geven.

Dat melden de Coreliokranten donderdag. Het project maakt het mogelijk met behulp van een elektronische identiteitskaart het nieuwe adres online door te geven aan het Rijksregister.

Het proefproject is opgestart in Alken, Sint-Pieters-Woluwe en Affligem en komt er op vraag van de dienst Administratieve Vereenvoudiging, aldus de kranten.

Tot nu toe moest iedereen die verhuisde tweemaal aanschuiven in het gemeentehuis van de nieuwe gemeente. Eén keer om de verhuis aan te geven en, na controle door de wijkagent, nog een keer om het nieuwe adres officieel te maken.

De nieuwe onlineregistratie kan voorlopig alleen in de drie proefgemeenten. Tot nog toe hebben 197 van de 589 Belgische gemeenten toegezegd om mee te doen als de resultaten positief zijn, aldus Het Nieuwsblad.

Volgens de krant doen 195 andere gemeenten dat niet omdat ze een persoonlijk contact met de bewoners willen behouden of omdat de bewoners er al kunnen e-mailen met het gemeentehuis.

Onze partners