Op schattenjacht in de wereld

16/08/12 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Nutteloos schatten zoeken.

Op schattenjacht in de wereld

© Geocoaching

In uw buurt, land en continent opereert een geheime groepering. Ze heeft één doel voor ogen: nutteloze schatten verstoppen, die anderen zomaar moeten zoeken. Het principe bestaat al jaren, waardoor op elke willekeurige locatie tientallen vondsten te doen zijn. Maar enkel ingewijden weten waar te kijken. De gemeenschap heeft geen lidgeld, geen commercieel doel en geen toetredingseisen. En ze luistert naar de naam... geocache!

De eerste geocachers verstopten een kleine 'container' op een bepaald coördinaat en plaatsten dat met een 'tip' online. Wie de schat vond, schreef zijn naam in het logboek. En dat was dat. Intussen zijn er ook mystery caches die u van punt naar punt leiden. Of schatten met kadootjes waarin je iets wegneemt én achterlaat. Zelfs rondreizende amuletten met een unieke tracking code en dus een digitaal volgbare reis.

Zin om mee te doen? Op geocaching.com vindt u een databank met 1.750.000 coördinaten, zoektips en recensies. Maar u loopt er nogal makkelijk verloren in de zee van informatie. Een handiger instrument is de geocaching app. Die installeert u op uw smartphone, u klikt op de 'dichtste geocaches' en de gps begeleidt u naar één van de schatten. Binnen het uur heeft u uw eerste geocache achter de kiezen. Wedden dat er nog volgen?

http://www.geocaching.com

http://itunes.apple.com/us/app/geocaching/id292242503?mt=8

Tina Stroobandt selecteert vier maal per week een app of site van de dag.

Lees meer over:

Onze partners