Nationale Loterij lanceert online spelplatform

29/03/10 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:42

Op de site zijn er beperkingen op ingezette bedragen en winsten om onverantwoord spelgedrag tegen te gaan.

De Nationale Loterij heeft maandag om 9 uur haar online spelplatform geopend voor het grote publiek. Beperkingen op ingezette bedragen en winsten moeten onverantwoord spelgedrag tegengaan.

Wie een gokje wil wagen op de site moet eerst en vooral meerderjarig zijn en in België wonen. De identiteitscontrole gebeurt via het rijksregister.

Na die controle, kan de speler een eigen spelersrekening openen waarop hij online geld kan opladen. Dat kan enkel via een overschrijving of een prepaid e-ticket. De Nationale Loterij verbiedt het herladen met een kredietkaart om onverantwoord spelgedrag tegen te gaan.

Limieten

Op de stortingsbedragen staan limieten. Per week kan de speler een bedrag opladen van maximaal 300 euro. In totaal mag er nooit meer dan 450 euro aan opgeladen geld op de rekening staan. De speler zelf kan bepalen hoeveel geld hij maximum per dag kan verliezen met als absolute bovengrens 100 euro.

Winsten van 50 euro en meer worden automatisch overgeschreven op de bankrekening van de speler.

Door al die limieten kan de spelersrekening op het einde van de dag nooit meer bedragen dan 500 euro.

Op de site staat er ook informatie over onverantwoord spelgedrag en er zijn links naar gespecialiseerde sites over gokverslaving te vinden. Zo wil de Nationale Loterij onverantwoord gokken voorkomen.

Lees meer over:

Onze partners