Move over Azerty

27/01/12 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Een innovatief keyboard met slechts 6 knoppen is op komst.

Vóór de komst van de smartphones met volledig klavier, leerden we allemaal zonder morren het (doorgaans Nokia) gsm-alfabet. Dat doen we straks opnieuw, maar dan beter, beweert alvast http://snapkeys.com.

Zij verzonnen een innovatief keyboard, dat amper 6 knoppen bevat: Een spatiebalk (links), een backspace (rechts) en 4 toetsen die letters samenbrengen op basis van hun looks. Geel omvat alle letters met 1 been (F, I, T, etc.), groen staat voor 2 benen (M, N, X...); blauw de letters rustend op een liggend streepje (u, Z, L) en alle 'ronde' letters tik je met roos.

Gezien de beperkte ruimte, is een dergelijk klavier vanzelfsprekend een ferme aanwinst voor pakweg een Ipad of smartphone. De chatsessie met je kameraad bezoedelt niet langer je andere activiteiten, aangezien het gros van je scherm vrij blijft voor je hoofdactiviteit.

Voorspellende software belooft het tikken te ondersteunen en de juiste letter voor jou te raden. Zo hoef je maar 1 toets per letter aan te slaan, wat razendsnelle correspondentie mogelijk maakt. Zodra je het nieuwe systeem onder de knie hebt, kan je de toetsen zelfs rustig verbergen en 'blind' je boodschap neerschrijven. De zelftestop hun homepage is alvast veelbelovend. Bring it on!

Tina Stroobandt/Jusbox.be

Lees meer over:

Onze partners