Microsoft trekt stekker uit e-maildienst Hotmail

31/07/12 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:44

Microsoft stopt volgend jaar met Hotmail. In plaats daarvan komt een vernieuwde Facebook-vriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma.

Microsoft trekt stekker uit e-maildienst Hotmail

© Microsoft

Microsoft stopt volgend jaar met Hotmail. In plaats daarvan komt het bedrijf met een vernieuwde Facebook-vriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma. Microsoft hoopt daarmee het verloren marktaandeel op Google's snelgroeiende Gmail terug te winnen.

Outlook maakt onderdeel uit van het Microsoft Officepakket en is een veelgebruikt mailprogramma in het zakelijk verkeer. De nieuwe versie van Outlook krijgt een nieuw overzichtelijk uiterlijk, links naar andere media zoals Facebook, en later ook Skype, en toepassingen om junkmail tegen te gaan. Het nieuwe bedrijf zal Outlook.com heten.

"E-mail is een van de enige gebieden in de technologie die acht jaar lang geen significante verandering heeft doorgemaakt. De laatste grote verandering was de komst van Gmail. Voor ons is onze laatste vernieuwing misschien zelfs langer geleden," zo zegt Brian Hall, general manager bij Microsoft, aan Bloomberg. "Toen bestonden nog geen van alle sociale netwerken, en de manier waarop we e-mailen is veranderd."

Hotmail, gelanceerd in 1996, was een van de eerste online e-maildiensten. Hotmail verloor als enige van de top drie Webmail-aanbieders bezoekers. Waar Hotmail tot juni 2012 vier procent van de bezoekers verloor, groeide Yahoo met 2 procent en Gmail zelfs met 17 procent, zo weet ComScore Inc..

Nog steeds grootste

Hotmail was in juni nog steeds de grootste online maildienst met 324 miljoen gebruikers, ongeveer 36 procent van de wereldmarkt. De dienst verliest echter steeds meer terrein aan Gmail, de snelst groeiende rivaal met ongeveer 31 procent van de markt, maar ook aan sociale media. (Elsevier/JL/SD)

Lees meer over:

Onze partners