Mark Zuckerberg (Facebook): 'De beurs begrijpt ons potentieel niet'

12/09/12 om 03:18 - Bijgewerkt om 03:18

De beursgang van Facebook was teleurstellend, geeft oprichter Mark Zuckerberg toe. Maar beleggers beseffen volgens hem nog niet hoe groot het potentieel van het bedrijf is.

Mark Zuckerberg (Facebook): 'De beurs begrijpt ons potentieel niet'

© Reuters

Tijdens een conferentie in San Francisco zei Zuckerberg dinsdag dat de val van de aandelenkoers "de moraal van de staf niet helpt", maar dat het nog altijd een goed idee is om in Facebook te beleggen.

De beursgang van de sociale netwerksite, op 18 mei, werd voorafgegaan door een grote hype, maar draaide uit op een sisser. Het aandeel ging voor 38 dollar naar de beurs. Als eerste Amerikaans bedrijf ooit haalde Facebook meer dan 100 miljard dollar op bij zijn beursgang.

Helft kwijt

Daarna begon het aandeel al snel te zakken. Vorige week klokte het af op 17,55 dollar. Wie toen intekende, heeft intussen al 54 procent van zijn investering verloren.

Zuckerberg stelde zich vorige week demonstratief achter zijn bedrijf: in een mededeling aan de beursautoriteiten liet hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te houden. Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen.

Geen Facebook-gsm

In een interview maakte hij dinsdag ook nog eens duidelijk dat Facebook niet bezig is met een eigen mobiele telefoon. Geruchten daarover doken de voorbije jaren herhaaldelijk op in de media, maar de Faceook-topman blijft erbij dat hij een "Facebook-phone" een "slechte strategie" vindt. Wel benadrukte hij dat het bedrijf zich de komende jaren nog meer gaat richten op de mobiele telefoniemarkt. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners