Koen Fillet twittert zoals hij babbelt in zijn microfoon

08/04/11 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Radio- en tv-presentator Koen Fillet zit op Twitter omdat hij ook dingen aan de wereld wil vertellen wanneer hij niet in een radiostudio zit.

Bekend op Twitter (deel 5) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Koen Fillet. Morgen Polle de Maagt.

Naam: Koen Fillet
Twitternaam: @filletk
Twittert sinds: 2 mei 2009 met 3.027 tweets
Aantal volgers: 4.135
Volgt zelf: 308
Tweet: Onderhandelingsdag 297 Baarddag 84. 297 dagen, 594 of 891 het maakt weinig verschil. http://twitpic.com/4hjyov

Waarom Twittert u?

Koen Fillet: "Ik ben beginnen twitteren om tijdens mijn radioprogramma 'Feiten & Fillet' met de luisteraars te communiceren. Dingen die mislopen in de studio en die ik niet in de microfoon kwijt kon, twitterde ik. Dat werkte goed. Het programma dat ik nu maak, "Interne Keuken", leent zich daar minder toe, maar ik blijf twitteren."

Wie volgt u zelf? Koen Fillet: "Ik volg zowel journalisten, kranten en nieuwsagentschappen als geestigaards en zeveraars. Het komt ook voor dat ik mensen moet 'ontvolgen' omdat ik gewoon verdrink in de tweets. Niemand vindt dat leuk, maar het moet wel."

"Een favoriet? Lia Van Bekhoven en Chris Van den Abeele zijn geestig en interessant. San F. Yezerskiy en Marten Mantel zijn geestig en poëtisch."

Hoeveel respons krijgt u op Twitter?
Koen Fillet: "Ik houd dat allemaal niet zo nauw bij. Ik weet ook niet met welke tweet ik de meeste impact scoorde. Ik gebruik Twitter zoals ik mijn microfoon gebruik. Ik zet er dingen op die ik aan de wereld wil vertellen." (SM) Volg Koen Fillet op Twitter

Volg Knack op Twitter

Onze partners